• ליאת רוסטוקר • סטודיו ליאתיתי

THE LACE HOUSE

פרוייקט הלימודים המסכם היה חוויה מרתקת בפני עצמה. מדובר בבית קטן למשפחה בת 4 נפשות - אמא ושלושת ילדיה הצעירים, ולכל בני המשפחה ההולכים על 4. הבית נמצא בקיבוץ חנתון, אמצעי מבין שלישיית בתים מחוברים, כלומר - שני כיווני אוויר, ומעט מאוד תנועת אוויר ואור בגרסתו הנוכחית.

מיקוד עיקרי היה להכניס כמה שיותר אוויר טרי ואור נעים אל תוככי הבית

כך, הדבר שהנחה אותי בתכנון והיווה מיקוד עיקרי היה להכניס כמה שיותר אוויר טרי ואור נעים אל תוככי הבית. חלונות זה נחמד, אבל - רציתי יותר. התחלתי בתהליך חיפוש שבמהלכו התוודעתי לקורטן - חומר מתכתי שעובר תהליך קורוזיה (חלודה), מקבל את סקאלת הגוונים החומים אדמדמים, את המרקם הלא אחיד ומלא היופי, ואז נאטם כדי לשמר את המצב החדש. עיצבתי קיר קורטן כפול ומחורר בדוגמא שתואמת את רוח היצירתיות והמשפחתיות של הלקוחות. הכפילות נועדה לאפשר הסתרה של הקונסטרוקציות הנדרשות, לאפשר שכבות נסתרות של בידוד, להעלים את תריסי הפתחים שיצרתי, ומיני חיבורים ותאורות דקורטיביות שתוכננו, ולהגדיל את הפרטיות מבחוץ פנימה.

קיר הקורטן הראשי מאפשר מעבר רך וייחודי של אור לא רק מפתחי החלונות והדלתות, אלא מכל רחבי הקיר היפיפה והמרשים.

קיר הקורטן הראשי מאפשר מעבר רך וייחודי של אור לא רק מפתחי החלונות והדלתות, אלא מכל רחבי הקיר היפיפה והמרשים.


גם את אזור הכניסה לבית יצרתי מקורטן, והוא כלל דלת כניסה ייחודית מחוררת Top to Bottom, שמסתובבת על ציר אמצעי, ויחידת איחסון כניסה שמהווה חלק אינטגרלי מתוך כלל המעבר עצמו.

גם את אזור הכניסה לבית יצרתי מקורטן, והוא כלל דלת כניסה ייחודית מחוררת

הלקוחה ביקשה להוסיף עוד חדר לבית שהיה צפוף גם כך, כדי שיהיה אזור נפרד לשתי בנותיה התאומות בנות ה-9. בהתחשב במגבלות החלל, ניצלתי את גובה הבית באזורים מסויימים ליצירת פתרון שניים באחד: תכננתי גלריה שמספקת את אותו יחד נפרד שהאחיות יכולות להרוויח ממנו כפול: גם פינות פרטיות ונפרדות לכל אחת מהן, תחומות ומוגדרות בבירור, וגם אפשור של אותו יחד יקר ערך ע״י כך שהן עדיין ״נושמות אותו אוויר״ באותו חלל גדול המשותף לשתיהן.

האח הגדול קיבל חדר נעים ופרטי לעצמו, ולאם המשפחה תכננתי את אותה ממלכה פרטית שכל כך מגיעה לה, עם יחידת מקלחת ושירותים משלה שגם היא מופרדת מהחדר בדלתות קורטן מחוררות Top to Bottom, אשר נפתחות לתוך עצמן כדי לאפשר מעבר מקסימלי של אור ואוויר לחלל הרחצה האינטימי.

קיר קורטן מחורר נוסף תוכנן להפרדה יצירה של פינת עבודה שתהיה מנותקת ולא מנותקת בדיוק במידה הנכונה

את החללים המשותפים תכננתי בדגש על אותו שיתוף משפחתי מזמין וחמים, כך שהמטבח והסלון משתלבים מתאחדים זה עם זה. קיר קורטן מחורר נוסף תוכנן להפרדה יצירה של פינת עבודה שתהיה מנותקת ולא מנותקת בדיוק במידה הנכונה: פרטיות מספקת ומקום נפרד ותחום לעבודה, שעדיין חולש ונמצא בקשר עין ושמע עם שאר סביבת הבית התוססת. מעברו השני תוכננה פינת משחקים מאפשרת ועוטפת לילדים.

מכיוון שהקורטן עצמו הינו חומר דומיננטי ביותר בנוכחותו, שאר החומרים והצבעים נבחרו ליצירת באלאנס הרמוני, לא מעמיס יתר על המידה, כן משלים ומתחבר עם קירות הקורטן המחוררים ואופיו השמח והאוורירי של הבית. אפילו ארונות המטבח כוללים בדי תחרה מחוררים ואווריריים שמתכתבים בקריצה עם המוטיבים המרכזיים בתכנון.

בית הרמוני, חמים, משפחתי ומזמין, מלא אור ויופי

כך נוצר בית הרמוני, חמים, משפחתי ומזמין, מלא אור ויופי, בחוויה המאפשרת ומכבדת גם את הלבד וגם את הביחד שכל כך נחוצים לכולנו (בעיקר בימינו).